BrodPlast osnovan je kao samostalna zanatska radnja 17.02.1988. godine u Slavonskom Brodu. Na samome početku jedini zaposleni bili su osnivači BrodPlasta (supružnici Katavić). Proizvodnju su počeli na rabljenome stroju, a bavili su se proizvodnjom vrećica za isključivu uporabu (zamrzivač vrećice, vreće za smeće, vrećice tregerice itd.).
S vremenom je g.Katavić napravio još jedan stroj po vlastitim nacrtima, poprilično primitivnog izgleda i načina rada, ali svrsi shodnoga (zanimljivo je napomenuti da je još u uporabi).

Krajem 1988. godine počinju s proizvodnjom proizvoda brizganjem (ručke za vrećice, jednokratne žličice…). Proporcinalno s njihovim naporima i radom, raste potražnja za spomenutim proizvodima, a isto tako i potreba za novim zaposlenicima i proširenjem poslovnog prostora i pogona.
Zahvaljujući svojoj upornosti i posvećenosti poslu uspjeli su opstati i početkom devedesetih. Angažmanom od strane Hrvatske vojske početkom devedesetih, kada su proizvodili njima potrebne proizvode, uspijeli su prebroditi i taj period. Nakon vrlo teškog razdoblja i vremena potrebnoga za oporavak, polako šire svoje «carstvo» povećavajući asortiman proizvodnje kao i kadar zaposlenih.

Danas, 25. godina nakon teškoga početka, BrodPlast je obiteljski obrt koji zapošljava 27 zaposlenih, posjeduju 8 strojeva za brizganje plastike, 3 stroja za izradu PE vrećica, 2 stroja za vakumiranje plastike, te vlastitu alatnicu.
Sve to potrebno je za izvršenje njihove djelatnosti, a to je: proizvodnja PE vrećica, PVC ambalaže i brizgane plastike. Izrađuju širok asortiman plastičnih proizvoda (oko 450 vlastitih proizvoda) za raznovrsnu uporabu. To su: artikli za kuhinju i kućanstvo, artikli za cvijeće i vrt, građevinarstvo, školski pribor te ostali srodni proizvodi.

Vizija

Biti najkonkurentniji proizvođač i distributer u regiji koji će biti standard i mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja – kupcima prvi izbor pri kupnji, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših kupaca.

 Misija

Kupcima biti prvi izbor pri kupnji, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna tvrtka.

To postižemo tako što svakom kupcu nudmo najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupnje te pomno izabran asortiman kvalitetnih roba s naglaskom na omjer cijene i kvalitete

 Prateći interese, potrebe i želje kupaca ali i trendove na tržištu u svom razvojnom ciklusu svakodnevno aktivno djelujemo na svim područjima potrebnim za ispunjenjem ključnog cilja naše misije,

– kvaliteta i kvantiteta ponude
– povoljnost i ugodnost kupovine
– razvoj distribucije kroz LDC 
– razvoj ljudskih potencijala

Mi u BrodPlastu svjesni smo svoje odgovornosti prema okolišu, i tu odgovornost uvijek uključujemo u sve svoje poslovne aktivnosti. Posebno smo fokusirani na efikasno korištenje raspoloživih prirodnih resursa. Na taj način želimo zadržati što nižu razinu utjecaja na okoliš i to postižemo ulaganjem u najmodernije strojeve i sustave proizvodnje.

Preuzimanje ekološke i društvene odgovornosti važna je sastavnica naše poslovne politike. Ona započinje odabirom sirovina, nastavlja se s operativnim procesima i odnosom prema našim djelatnicima, te završava društvenim angažmanom.